David heeft waslijst aan kwaliteiten: Modern, technisch, slim en heel snel

David heeft waslijst aan kwaliteiten: "Modern, technisch, slim en heel snel"

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 14:41za 21-09-2019 om 14:41

KAA Gent doet het uitstekend dezer dagen. Met onder meer Sven Kums, Vadis Odjidja en Laurent Depoitre zijn de uitschieters voor het oprapen, maar dé sensatie is ongetwijfeld Jonathan David. De Canadees speelt alles kapot en scoort bovendien aan de lopende band.

In de Europa League liet David nog twee doelpunten optekenen tegen AS Saint-Etienne. "David kan zich op die positie, een soort van moderne 10-positie, volledig uitleven", analyseert Eddy Demarez bij Sporza. "Hij werkt hard, brengt veel aan, is technisch goed, is slim en komt heel snel voor het doel, waar hij ook nog eens beheerst afwerkt. Vaak zijn zijn doelpunten van prima makelij. Er is wel eens een binnentikker bij, maar hij heeft ook al heel mooie goals gemaakt."

"Hij is gewoon een goeie en sterke voetballer, en dat op zijn negentiende. Vergeleken met vorig seizoen heeft hij veel aan kracht en maturiteit gewonnen. Toen scoorde hij al vier keer in de Play-Offs ...", herinnert Demarez zich. "Hem vergelijken met een andere voetballer? Niet makkelijk. Voor de vuistweg denk ik aan een type-Marc Degryse, al is David sneller dan Degryse in zijn periode."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is David dé ster van dit Gent?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws