Standard verstevigt koppositie met zware uithaal bij KV Oostende

Standard verstevigt koppositie met zware uithaal bij KV Oostende

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 19:51za 14-09-2019 om 19:51

Laatste update: zaterdag 14 september 2019 om 20:08za 14-09-2019 om 20:08

Standard is minstens nog een week verzekerd van de koppositie in de Jupiler Pro League. De Rouches wisten KV Oostende aan de kust met zeer overtuigende cijfers opzij te schuiven: 1-4.

Na een openingsfase zonder grote doelkansen trok Standard het duel langzaam naar zich toe. William Dutoit voorkwam met een sliding een gouden mogelijkheid voor Maxime Lestienne, waarna hij zich met een fantasiche redding op een inzet van Samuel Bastien herstelde van een mindere tussenkomst. In die sterkere fase van Standard werd Lestienne gevonden aan de tweede paal: 0-1.

Net toen de bezoekers de touwtjes in handen leken te hebben, reageerde KV Oostende. Aan het half uur kopte Fabrice N'Sakala staalhard en afgemeten voorzet van Jelle Bataille voorbij Arnaud Bodart. Plots was het de thuisploeg dat de klok sloeg. De jonge Bodart voorkwam voor rust nog grotere schade door een treffer van Fernando Canesin in de weg te staan.

Na de pauze kwam Standard al snel terug op voorsprong. Bastien verschalkte Dutoit met een geplaatste bal vanaf de rand zestien. KVO kwam deze tik niet meer teboven. De Rouches waren baas en brachten met de tweede van Lestienne de beslissing. Gojko Cimirot pikte in de rebound ook nog een treffer mee. Invaller Aleksandar Boljevic krulde de 1-5 binnen, maar de VAR bespaarde KVO een zwaardere pandoering.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws