“KV Kortrijk moet met deze kern gewoonweg Play-off 1 ambiëren”

“KV Kortrijk moet met deze kern gewoonweg Play-off 1 ambiëren”

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 07:28vr 13-09-2019 om 07:28

KV Kortrijk verraste door RSC Anderlecht van de mat te spelen. De Kerels maakten het ook leider Standard Luik lastig. Volgens Henk Houwaart moeten Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen voor Play-Off 1 gaan.

KV Kortrijk speelt goed voetbal. “Het voetbal is bij momenten zeer goed, maar dan verslappen de Kerels ineens, waardoor ze nu te weinig punten hebben. Op de openingsspeeldag voetbalden ze in de eerste helft zeer goed en dan waren ze in de tweede periode futloos en kregen ze domme tegengoals binnen.”

Anderlecht ging de boot in tegen De Kerels met 4-2. “De match tegen Anderlecht stak erbovenuit. Na een mindere eerste helft, bogen ze dat om tot een mooie driepunter. Al moet erbij gezegd worden dat ze paars-wit op het juiste moment tegen kregen.”

Houwaart is onder de indruk van Kristof D'Haene. “Zijn laatste pass is fantastisch. Hij speelt meer linkshalf dan linksback. Zo dwingt Kortrijk iets op aan de tegenstander. Ook Ocansey is een schot in de roos. Het huiswerk van Kortrijk is af. De Kerels moeten met deze kern gewoonweg Play-off 1 ambiëren.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij dit ook?

(94 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws