FAIL! Domme owngoal draagt bij aan ontslag van bondscoach Bosnië

FAIL! Domme owngoal draagt bij aan ontslag van bondscoach Bosnië

08-09-2019 19:00 Laatste update: 20:25

Bosnië-Herzegovina is in groep J bezig aan een zwaar ondermaatse kwalificatiecampagne. Het land kwalificeerde zich nog nooit voor een EK en gezien de huidige vorm is een debuut ver weg. Zondag gingen de Bosniërs met 4-2 onderuit bij Armenië. De eigen goal van invaller Stjepan Loncar was veelzeggend voor de prestatie.

Door de derde nederlaag in de laatste vier matchen blijft Bosnië-Herzegovina voorlopig achter met een schamele 7 op 18. Daarmee staat het voorlopig vierde in de poule. Armenië (9 punten) stak de nummer 42 van de FIFA-ranking voorbij, terwijl Finland (12 punten) en Italië al een ruime marge hebben. Zelfs Griekenland kan zondagavond bij een ruime zege op het puntloze Liechtenstein nog over Bosnië-Herzegovina springen.

Gelukkig voor Bosnië-Herzegovina is er nog een ontsnappingsroute. Dankzij poulewinst in divisie B van de Nations League is het land automatisch verzekerd van deelname aan de Play-Offs.

Bondscoach Robert Prosinecki maakt dat cruciale tweeluik niet mee. Hij diende namelijk zijn ontslag in na de 4-2 in Yerevan.