Verheyen ontgoocheld in twee Rode Duivels: Kans niet gegrepen

Verheyen ontgoocheld in twee Rode Duivels: "Kans niet gegrepen"

07-09-2019 22:00
4

De Rode Duivels wonnen vrijdag met 0-4 van San Marino, maar overtuigend was het spel niet. Gert Verheyen vindt niet dat het team van Roberto Martinez indruk maakte. Vooral Divock Origi en Adnan Januzaj bleven onder de maat.

"Adnan Januzaj en Divock Origi hebben niet kunnen laten zien dat zij straks aanspraak mogen op een basisplaats in een wedstrijd tegen een serieuze tegenstander", klinkt het in Het Nieuwsblad. Sowieso staan ze lager in de pikorde dan Eden Hazard en Dries Mertens, maar dit helpt hen niet vooruit."

"Voor Origi is dat vooral door de positie. Origi komt het best tot zijn recht als flankaanvaller of als diepe spits. De positie waar hij nu stond, de zogenaamde pocket, vraagt dat je tussen de lijnen kan spelen en vooral goed kan doordraaien. Dat is niet zijn grootste kwaliteit. Januzaj deed het een keer goed, maar voor het overige zag je hem evenmin."

De Rode Duivels kwamen zo nauwelijks aan kansen. "Dan voel je toch hard dat Eden Hazard er niet bij is. Die draait moeiteloos weg van zijn man en schakelt dan vaak nog een mannetje uit. Dit zal Roberto Martinez niet inspireren om in moeilijkere wedstrijden nog te gaan experimenteren met zijn basiself."