Geen Eurostadion op Parking C: Project is dood en begraven

Geen Eurostadion op Parking C: "Project is dood en begraven"

06-09-2019 20:15
19

Ghelamco mag nu helemaal een kruis maken over de bouw van het Eurostadion op parking C. De raad voor vergunningsbetwistingen (RVB) heeft het beroep van Ghelamco afgewezen.

Het bouwbedrijf ging in beroep tegen de geweigerde omgevingsvergunning voor het Eurostadion op Parking C. Dat beroep haalde niets uit. Zo heeft ook RVB besloten om Ghelamco geen omgevingsvergunning te geven.

De RVB oordeelde dat het oordeel van de Vlaamse regering "niet kennelijk onredelijk" is. Dat meldt Bruzz. Ghelamco kan nu nog in cassatieberoep gaan bij de Raad van State. Bij Ghelamco blijft men hopen op de bouw van het Eurostadion in Brussel. "We onderzoeken verder dit arrest met onze juridische raadgevers", klinkt het.

"Maar een eerste lectuur duidt erop dat het arrest geen afbreuk doet aan een stadion in de lijn met de open oproep die de stad Brussel uitschreef. Na kennisname van het vergunningsbesluit van de minister, heeft Ghelamco trouwens al in 2018 aan de stad Brussel een plan in de zin van het arrest voorgelegd", aldus het bedrijf.

Voor de stad Brussel is het project echter helemaal voorbij. "We beschouwen het project als dood en begraven", zegt schepen voor sport Benoit Hellings (Ecolo).