OFFICIEEL: Roma pakt door op Deadline Day en huurt middenvelder van Arsenal

OFFICIEEL: Roma pakt door op Deadline Day en huurt middenvelder van Arsenal

02-09-2019 19:48
1

Henrikh Mkhitaryan gaat op huurbasis van Arsenal naar AS Roma. Beide clubs maken bekend dat de aanvallend ingestelde middenvelder in Rome is om aldaar zijn medische keuring te ondergaan. Roma huurt de Armeen voor de rest van het seizoen.

De Romeinen melden op de website dat ze drie miljoen euro betalen voor de tijdelijke diensten van Mkhitaryan en dat dat bedrag nog met een ton kan oplopen. De Armeniër werd anderhalf jaar geleden door Arsenal overgenomen van Manchester United en kwam in zijn periode voor The Gunners tot 59 officiële duels in alle competities. Daarin kwam Mkhitaryan tot negen treffers.

De creatieve middenvelder, die bij AS Roma met nummer 77 gaat spelen, zegt tegenover de officiële kanalen van de Italiaanse club blij te zijn met een nieuwe kans. "Het is een mogelijkheid voor mij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen bij een fantastische club", legt Mkhitaryan uit. "Ik weet waar het bij deze club om draait en ik ben er zeker van dat we samen grootse dingen gaan bereiken."