VP Rapport: Mister CL op het hoogste podium bij teamprestatie Club Brugge

VP Rapport: Mister CL op het hoogste podium bij teamprestatie Club Brugge

28-08-2019 23:48
8

Club Brugge schreef woensdag geschiedenis. Het haalde de groepsfase van de Champions League na een 2-1 zege tegen LASK Linz. VoetbalPrimeur.be deelt de rapportpunten uit. Het zal u niet verbazen dat we Hans Vanaken kronen tot Man van de Match.

Mignolet – 6,5
Net zoals in de heenwedstrijd moest de doelman van Club Brugge amper in actie komen. Mignolet moest zich wel voor de eerste keer gewonnen geven in het Jan Breydelstadion. Toch kan hij nog altijd voor het tweede jaar op rij de Champions League winnen.

Mata – 6
Kon opnieuw niet overtuigen. Was in de opbouw vaak slordig. Stond defensief wel beter zijn mannetje dan in Oostenrijk, maar nog niet op Champions League-niveau.

Mitrovic – 7
Door de afwezigheid van de geblesseerde Mechele mocht Mitrovic weer in het hart van de verdediging plaatsnemen. De Kroaat deed dat goed.

Deli – 7,5
Laten we kort zijn over Deli. De Ivoriaan was opnieuw de beste verdediger van Club Brugge. Deli staat er in de duels. Dat hij niet altijd even goed kan opbouwen is slechts een detail voor de beer van Abidjan.

Ricca – 7
Kreeg van Clement zijn eerste basisplaats en stelde niet teleur. Sobol mag als linksachter beginnen te vrezen voor zijn basisplaats.

Rits – 6
Net zoals Mata lijkt de Champions League net iets te hoog gegrepen voor de middenvelder. Nu Club Brugge zeker is van de miljoenen van het Kampioenenbal lijkt de komst van Wanyama slechts een kwestie van tijd en het rijk van Rits over.

Vormer – 8
In Oostenrijk speelde Vormer bescheiden. In het Jan Breydelstadion helemaal niet. Vormer had met Vanaken het middenveld helemaal in handen. Had pech dat hij bij zijn bal tegen de touwen net buitenspel stond.

Vanaken – 8,5
We vallen in herhaling, speelt Vanaken goed dan speelt Club Brugge goed. Wat zullen ze bij Blauw-Zwart blij zijn dat hij zijn contract verlengde. Als Vanaken ook in de groepsfase laat zien wat hij in de voorrondes liet zien, kan die grote transfer niet uitblijven.

Okereke - 7
Eindelijk toonde de aanwinst zich ook eens in de Champions League. Okereke zorgde voor het nodige gevaar en lijkt klaar voor het echte grote werk.

Openda – 6,5
Terwijl hij is Oostenrijk nog de gevaarlijkste man was, kwam Openda er woensdag een pak minder uit. Bleef tijdens de rust achter in de kleedkamers.

Diatta – 7
Dennis kreeg in de vorige matchen nog de voorkeur, maar Diatta liet zien dat hij er ook nog altijd staat. Had op de flank een paar leuke acties in huis.

Tau – 7
Viel aan de rust in en deed het beter dan Openda. Tau scoorde bijna de 1-0, maar via de doelman ging de bal op de lat. Anders had hij nog dat half puntje meer gekregen.

Dennis – Geen beoordeling
Viel vlak voor het einde in en zette de 2-1 eindstand op het bord. Zo werd het voor Dennis toch een mooie avond.

Champions League Loting LIVE
Donderdag staat de loting van de Champions League op het programma. Samen met KRC Genk komt Blauw-Zwart haar tegenstanders in het kampioenenbal te weten. Volg vanaf 18 uur de loting van de Champions League LIVE bij VoetbalPrimeur.be. 

Welke cijfers geef jij de spelers van Club Brugge? Zet het in de comments!