Dolberg niet in Amsterdam, maar in Frankrijk op tribune met Nice-sjaaltje

Dolberg niet in Amsterdam, maar in Frankrijk op tribune met Nice-sjaaltje

28-08-2019 22:37
1

De bekendmaking van de transfer van Kasper Dolberg is een kwestie van tijd. Woensdagavond zit de Deense spits op de tribune bij OGC Nice.

Terwijl Ajax woensdagavond tegen APOEL Nicosia strijdt om een Champions League-ticket, speelt Nice in eigen huis een competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille. Dolberg is daarbij aanwezig. Hij zit - ietwat verveeld - met Nice-sjaaltje op de tribune, naast de andere aankoop Alexis Claude-Maurice (FC Lorient).

Dolberg is woensdagmiddag medisch gekeurd en wordt naar verwachting donderdag voorgesteld en pers en publiek. Aan de Franse Riviéra tekent hij voor vijf seizoenen. Ajax houdt naar verluidt twintig miljoen euro over aan het vertrek van Dolberg. Mogelijk neemt de transfersom met enkele miljoenen toe als Dolberg voldoet aan bepaalde doelstellingen.

Nice, de nummer vier van het nog prille Ligue 1-seizoen, kan sinds deze week met geld smijten. Sir Jim Ratcliffe, eigenaar van chemiebedrijf INEOS en de rijkste man van het Verenigd Koninkrijk, heeft deze week de overname van de club afgerond.