Uytterhoeven haalt uit naar het BAS: Ik voel mij een veroordeelde crimineel

Uytterhoeven haalt uit naar het BAS: "Ik voel mij een veroordeelde crimineel"

28-08-2019 15:15
18

KV Mechelen doet het voorlopig goed in Eerste Klasse A. Ruim een maand geleden zag het er nog erg slecht uit voor de kampioen uit Eerste Klasse B, toen het BAS hen schulig bevond aan matchfixing. Uiteindelijk werd KV enkel Europees en in de beker gestraft, maar bij Mark Uytterhoeven blijft woede overheersen.

In het besluit van het BAS staat dat vier bestuursleden van Malinwa schuldig bevonden zijn aan wedstrijdvervalsing. In het oordeel van het arbitragehof is dat voldoende om de hele club te straffen, terwijl naast die vier personen nog zeven andere mensen in het bestuurd zetelden. Die wisten helemaal niets van de affaire af, beweert Uytterhoeven.

"In de beslissing van het BAS lees ik: ‘Dat de andere bestuursleden van niets wisten, kan wel zo zijn’. Néé!", windt Uytterhoeven zich op in Sport/Voetbalmagazine. "Het was veel te vrijblijvend van het BAS om te stellen: ‘Dat kan zo zijn.’ Dat wás zo. Ik ben zeer, zéér ongelukkig over die formulering. Ik voel mij nu een veroordeelde crimineel. En het gaat kennelijk zo ver dat de bestuurders van Cercle Brugge mij en de andere onschuldige KV-bestuurders niet meer wensen te ontmoeten."