'Wie weet kan Kompany zich nu focussen op wat stilaan noodzakelijk is: winnen'

'Wie weet kan Kompany zich nu focussen op wat stilaan noodzakelijk is: winnen'

28-08-2019 14:12
3

Twee op vijftien, dat is het dramatische rapport van RSC Anderlecht. Dat Vincent Kompany tijd zou nodig hebben om zijn visie in het elftal te slepen, was verwacht en ingecalculeerd. Dat er na vijf speeldagen nog geen zege op de teller staat, was dat evenwel niet. Wim De Coninck oordeelt dat de tijd begint te dringen.

'Het komt wel goed met paars-wit, toch? Een keer moet het keren, toch?', herhaalt De Coninck de publieke opinie in Sport/Voetbalmagazine. 'Het project heeft tijd nodig maar ze weten waar ze mee bezig zijn, alles is een kwestie van geduld en tijd. Geen titel maar zeker play-off 1, toch? Het blijft maar duren.'

'Je zou haast compassie krijgen met Vincent Kompany en co als je de situatie analyseert', kruipt de oud-doelman in het hoofd van Kompany. 'Gelukkig is er nog de twaalfde man die in Genk langer dan 90 minuten zong, alsof de titel werd behaald. Blessures bij Philippe Sandler en Kompany en nog steeds twijfels over de fysieke paraatheid en de ideale elf. Wie weet komt de blessure van de coach niet ongelegen en kan hij zich focussen op wat stilaan noodzakelijk is: winnen.