Lukaku is nu al de chouchou van de Inter-fans: Bij zijn goal ging het dak eraf

Lukaku is nu al de chouchou van de Inter-fans: "Bij zijn goal ging het dak eraf"

27-08-2019 17:31
9

Romelu Lukaku beleefde een droomdebuut bij Internazionale. Niet alleen wonnen de Nerazzurri eenvoudig van Lecce op de openingsspeeldag (4-0), Lukaku kon zelf bovendien een doelpuntje meepikken. Koen Van Uytvange, journalist bij Het Nieuwsblad, volgde de openingswedstrijd van de Rode Duivel op de voet.

"Zijn debuut was best goed", vertelt hij aan Sporza. "In de eerste helft zag je dat hij zich heel hard wou tonen. Alleen leek hij het soms wat te willen forceren. Maar het publiek was heel positief en dat deed hem deugd. Als er iets misging, was er geen gemor maar wel applaus. Omdat ze willen dat hij het goed doet."

Wat helpt, is dat trainer Antonio Conte Lukaku er koste wat kost bij wilde. "Conte is ook heel lovend over Lukaku en juist daarom zijn de fans zo positief. Doe daar nog bij dat Lukaku Inter verkoos boven Juventus en dat hij een beetje Italiaans spreekt en je beseft dat de liefde wederzijds is." 

"Dat zag je ook bij de opwarming, toen de fans applaudisseerden telkens als Lukaku aan de bal kwam. Zijn naam werd bij de ploegvoorstelling ook luid gescandeerd. Hij bedankte de fans ook uitgebreid. Bij zijn goal ging het dak eraf. Er werd van alles gezongen, ik weet niet altijd goed wat. Maar San Siro daverde. Ik had schrik dat mijn bureau zou instorten", besluit Van Uytvange.