Nieuwe ervaring voor Coucke: 'Boeiend dat Anderlecht uitpakt met grote namen'

Nieuwe ervaring voor Coucke: 'Boeiend dat Anderlecht uitpakt met grote namen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 17:53vr 23-08-2019 om 17:53

Racing Genk tegen Anderlecht is vrijdagavond ook Coucke versus Coucke. Gaëtan tegenover Marc. Hoewel ze geen familie van elkaar zijn, is het voor Genk-doelman Gaëtan Coucke toch een speciale ervaring. Hij speelt namelijk zijn eerste topper.

Voor extra kriebels zorgt dat echter niet bij de pas 20-jarige goalie. "Ik vind het wel boeiend dat zij uitpakken met enkele grote namen. Maar eens op het veld, denk je daar niet aan. We moeten gewoon onze match spelen, zoals in Beveren. Dan komt het ook vanavond wel goed", toont Coucke zich na de 0-4 zege vol vertrouwen in Het Nieuwsblad.

Coucke maakte een prima indruk tijdens zijn eerste drie optredens. Hij wordt zelfs al vergeleken met Thibaut Courtois, maar Coucke zelf wil daar niks van weten. "Ik heet Coucke, Thibaut heet Courtois. Wij zijn totaal andere personen. Courtois is een uitzonderlijke keeper, anders speel je niet bij Atlético, Chelsea en Real Madrid. Daar kan ik mezelf toch onmogelijk mee vergelijken? Ik wil mijn ­eigen verhaal schrijven", spreekt de jongeling duidelijke taal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws