Berge komt terug op transfergeruchten: Dat is perfect voor mij

Berge komt terug op transfergeruchten: "Dat is perfect voor mij"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 10:15wo 21-08-2019 om 10:15

Sander Berge was vorig seizoen één van de uitblinkers bij KRC Genk. Er waren deze zomer dan ook veel geruchten over een transfer, maar met nog anderhalve week op de teller speelt hij nog altijd in de Luminus Arena.

Berge zegt ook geen nee tegen een langer verblijf. "Als iemand mij op mijn zestiende bij Valerenga had gezegd: 'Sander, binnen vijf jaar ben je een van de leiders bij de landskampioen van België en ga je Champions League spelen', dan had ik die voor gek verklaard. Mensen leven te vaak 'in the heat of the moment', vind ik. Je beseft pas wat je had als het er niet meer is. Daarom wil ik hier ook niet per se weg, ik ga daar echt niet moeilijk over doen", verklaart hij in Het Laatste Nieuws.

De deadline in de Premier League is inmiddels al verstreken, waardoor de kans op een transfer nog kleiner wordt. "Ik kan relativeren. Komt er geen club met een bod waar zowel ik als Genk beter van worden, dan blijf ik. Wat ik hier heb, is perfect voor mij. Ik kan mezelf zijn, ik geloof in het project van deze club, ik ben een leider op het veld en ik kan me blijven ontwikkelen."

KRC Genk hoopt zelfs 25 miljoen euro te vangen voor Berge. "Als mensen zeggen dat ik zo veel waard ben, dan zal dat wel zo zijn, zeker. Ik vind het zelf moeilijk om die som op mijn hoofd te plakken. Het zijn gewoon belachelijke bedragen die betaald worden voor jongens om gewoon voetbal te spelen. Het is ook iets wat je als speler niet in je hoofd mag steken, want dan ga je bij elke slechte bal twijfelen aan jezelf."

Poll

Is Berge 25 miljoen euro waard?

(585 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws