Club Brugge maakt primeur mee: voor het eerst met VAR in Europese match

Club Brugge maakt primeur mee: voor het eerst met VAR in Europese match

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 15:10di 20-08-2019 om 15:10

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 15:20di 20-08-2019 om 15:20

Vanaf 21u probeert Club Brugge op bezoek bij LASK Linz een goede uitgangspositie af te dwingen met het oog op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De wedstrijd in Oostenrijk gaat gepaard met een primeur: voor het eerst in het bestaan van Club speelt het een Europees duel mét VAR.

In tegenstelling tot de vorige ronde, toen Club Dynamo Kiev uit het toernooi kegelde, maakt de UEFA in de Play-Off-fase van de Champions League wél gebruik van een videoscheidsrechter. Die zal nauwlettend in het oog houden of de scheidsrechter van dienst fouten begaat. Overigens is er in de groepsfase van de Champions League geen VAR aanwezig.

Mede daardoor heeft Club Europees nog nooit van de nieuwe technologie kunnen profiteren, vogelde Het Nieuwsblad uit. Sinds vorig seizoen heeft de UEFA de VAR wel deels omarmd, maar slechts vanaf de knock-out-fase. Aangezien Club bij de winterstop naar de Europa League werd verwezen, was het daar geen directe getuige van. In de Europa League is er enkel in de finale VAR voorzien.

Of de aanwezigheid van Club ervoor zal zorgen dat de Belgische vicekampioen niks te klagen zal hebben dinsdagavond, is dan weer een ander paar mouwen. Afgelopen vrijdag zat het er nog bovenarms op in het competitieduel met KAS Eupen, waarin een duwfout op Ruud Vormer onbestraft bleef. Het arbitragekorps kwam daarop met een opmerkelijke verklaring.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws