OFFICIEEL: Anderlecht moet beoogde spits Djordjevic van de lijst schrappen

OFFICIEEL: Anderlecht moet beoogde spits Djordjevic van de lijst schrappen

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 18:18ma 12-08-2019 om 18:18

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 18:27ma 12-08-2019 om 18:27

Anderlecht haalde met Kemar Roofe een nieuwe aanvalsleider in huis. Nadien speurde Anderlecht verder naar een back-up voor de Engelse spits. Luka Djordjevic werd als target genoemd, maar de 25-jarige Montenegrijn is vanwege een transfer niet langer een optie.

Djordjevic verruilt de ene topclub binnen Rusland voor de andere. Hij stapt namelijk per direct over van Zenit Sint-Petersburg naar Lokomotiv Moskou, zo kondigt zijn nieuwe werkgever maandag via de officiële kanalen aan. Met de deal is naar verluidt circa twee miljoen euro gemoeid. Een som die ook voor Anderlecht betaalbaar was geweest.

VoetbalPrimeur.be meldde vorige week al dat paars-wit concurrentie had van Lokomotiv Moskou. De Moskovieten legden het afgelopen seizoen beslag op de tweede plaats in de Premjer-Liga en zijn daarmee automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dit vooruitzicht heeft mogelijk een belangrijke rol gespeeld in zijn keuze. Anderlecht kan voor het eerst in 56 jaar geen Europees voetbal bieden aan potentiële nieuwkomers.

Sterke uitleenbeurt
Zenit leende Djordjevic het voorbije seizoen uit aan reeksgenoot Arsenal Tula. Djordjevic, elfvoudig international van Montenegro, deed het met zeven goals en zes assists in 23 duels uitstekend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws