Clement heeft een extra optie: “Zeker een mogelijkheid”

Clement heeft een extra optie: “Zeker een mogelijkheid”

10-08-2019 07:15

Sinds zijn komst bij Club Brugge heeft Philippe Clement niet te klagen gehad. Tegen KV Oostende krijgt de trainer er een optie bij. Krépin Diatta is er immers opnieuw bij. De kans bestaat dat de winger zaterdag zijn eerste minuten van het seizoen speelt.

Diatta brak de voorbije maanden volledig door bij Club Brugge. De twintigjarige Senegalees mocht op het einde van het seizoen met zijn land nog deelnemen aan de Afrika Cup. Tijdens de verloren finale viel hij in. Door de deelname aan het toernooi kreeg Diatta langer vakantie dan zijn ploegmaats.

Veel zin bij Diatta
Pas deze week sloot Diatta terug aan bij de groep, maar Clement selecteerde hem wel meteen voor de verplaatsing naar KV Oostende en dat is mogelijk niet alleen om de bank warm te houden. "Hij heeft twee weken vakantie gehad, wat voor de speler in kwestie belangrijk is. Krépin kwam met veel zin terug van de Afrika Cup en het is zeker een mogelijkheid dat hij minuten pakt", stelde Clement in Het Laatste Nieuws.

Dat Diatta speelt tegen KV Oostende hoeft niet verbazen. Clement wil immers weten of zijn speler klaar is voor de confrontatie in de Champions League met Dynamo Kiev en kan ondertussen enkele jongens laten rusten met het oog op de terugmatch. Volgende week verdedigt Club Brugge in Oekraïne een 1-0 voor sprong uit de heenmatch.

Interesse Ajax
Onder meer tijdens de Afrika Cup speelde Diatta zich in de kijker van onder meer Ajax. Toch lijken de Amsterdammers niet meteen bereid om een bod op de speler van Club Brugge uit te brengen.