Anderlecht laat opnieuw twee punten liggen tegen tienkoppig Malinwa

Anderlecht laat opnieuw twee punten liggen tegen tienkoppig Malinwa

09-08-2019 22:15 Laatste update: 22:29
2

Anderlecht heeft opnieuw niet kunnen winnen. Tegen KV Mechelen was het wel heer en meester, maar het felbegeerde doelpunt bleef net zoals tegen Moeskroen uit.

Anderlecht schoot verschroeiend uit de startblokken en drukte KV Mechelen helemaal weg. Dat leidde snel tot kansen, maar Sandler en Gerkens kwamen niet tot scoren. Vlap zag een fraai schot vanop afstand gered worden door Thoelen. 

Na twintig minuten ging de storm liggen en kwam KV Mechelen meer in de wedstrijd. Het tempo ging omlaag, maar net voor rust was er toch nog commotie. De uitgekomen Thoelen haalde Doku neer en kreeg op slag rood. Het beloofde een heel moeilijke tweede helft te worden voor de bezoekers.

Belegering, maar geen goal
Na de pauze stond KV Mechelen uitstekend in blok en gaf het tiental weinig weg. Reservedoelman Bouzian van KV Mechelen moest alleen in actie komen op een laag schot van Zulj, waarmee hij geen problemen kende.

In het laatste kwartier kwam Anderlecht toch nog met een slotoffensief. Een volley van opnieuw Zulj ging nipt naast. De ingevallen Verschaeren zorgde ook nog voor heel wat gevaar, maar de dubbele muur van KV Mechelen hield uiteindelijk stand. Anderlecht begint zo met twee op negen, terwijl KV Mechelen een mooie zeven op negen heeft.