Voorbehoud bij transfer Van Crombrugge: Een foutje is meteen wereldnieuws

Voorbehoud bij transfer Van Crombrugge: "Een foutje is meteen wereldnieuws"

02-08-2019 13:30
10

Hendrik Van Crombrugge moet de voetballende keeper worden waar Vincent Kompany naar zoekt. Bij Eupen liet hij zijn kunsten al vaak zien, maar Ludo Vandewalle maakt duidelijk dat hij bij Anderlecht van nul begint.

De chef sport van Het Nieuwsblad geeft aan dat Van Crombrugge een versnelling hoger moet schakelen. "Als je tijdens een wedstrijd tien tot vijftien schoten in het kader te verwerken krijgt, moeten daar als professionele doelman uit Eerste Klasse wel enkele van tegengehouden worden. Krijg je er maar één of twee, zoals bij de topclubs het geval is, dan is de kans op sensationele duiksprongen kleiner. Een foutje is dan meteen wereldnieuws."

Daarom heeft Van Crombrugge ook zo lang moeten wachten. "Die twijfel was de reden waarom AA Gent, Club Brugge, Standard... niet echt doorduwden toen ze met de nieuwe doelman van Anderlecht in verband werden gebracht. De 2,25 miljoen euro die nu op tafel wordt gelegd, vonden ze iets te veel."

Kompany weet echter wat hij wil. "De Brabander werd door Vincent Kompany uitgekozen omwille van zijn voetenwerk. Omwille van deze transfer en de duidelijke visie die erachter zit, kijken we ernaar uit hoe die balcontacten zijn. We zullen niet de enigen zijn. Het illustreert meteen het verschil in perceptie tussen de verrichtingen van Van Crombrugge bij het kleine Eupen tegenover die bij het grote Anderlecht. De doelman moet daarop voorbereid zijn."