Standard dreigt met sancties tegen eigen fans: 'Anders zal drank verboden worden'

Standard dreigt met sancties tegen eigen fans: 'Anders zal drank verboden worden'

01-08-2019 12:45
6

Standard Luik trapt deze zaterdag haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen af. Tegenstander wordt Zulte Waregem. In aanloop naar het duel komt de club met een stevige waarschuwing op de eigen website.

In een communiqué roept Standard haar fans op om op te houden met drankbekertjes te gooien. Dat schijnt een plaag te zijn op Sclessin. 'Sinds enige tijd op Sclessin hebben we moeten vaststellen dat het een slechte gewoonte geworden is dat er bekers weggegooid worden in de tribunes. Het is jammerlijk om vast te stellen dat enkele supporters de anderen niet respecteren. Enkele maanden geleden lanceerden we een preventiecampagne voor dit probleem. Spijtig genoeg leverde deze campagne tot op heden niet de gewenste resultaten op', schrijven de Rouches.

Standard dreigt dan ook met acties. 'Daarom zullen we na deze preventieperiode bepaalde maatregelen moeten nemen om een einde te maken aan deze ongemakken', kondigt het aan. 'Vanaf deze 1e thuiswedstrijd op zaterdag 3 augustus tegen Zulte-Waregem, als we opnieuw vaststellen dat er veel bekers weggegooid worden in de tribunes, zal drank verboden worden in de tribunes vanaf de volgende match. Als dit herhaald zou worden, zal er telkens een match aan toegevoegd worden waarbij bekers verboden zullen zijn in de tribunes.'

Verder zal de club ook inzetten op persoonlijke identificatie van kwaadwillige personen. Standard wenst haar fans eraan te herinneren dat zij die zich misdragen, vervolgd kunnen worden. Straffen kunnen gaan tot een stadionverbod.