Vargas bekent: Als tegenstander extra motivatie wanneer je tegen Kompany komt

Vargas bekent: "Als tegenstander extra motivatie wanneer je tegen Kompany komt"

29-07-2019 22:11
1

Voor Ronald Vargas werd zijn terugkeer op de Belgische velden een succesverhaal. Met KV Oostende ging hij de drie punten pakken bij ex-club RSC Anderlecht (1-2). Als klap op de vuurpijl maakte de Venezolaan zelf de gelijkmaker. Vargas was dan ook in de wolken na afloop.

Toch voelde de spelmaker ook wel mee met zijn ex-ploeg. "Uit respect heb ik mijn doelpunt niet gevierd", vertelt Vargas bij Het Laatste Nieuws. "Deze club heeft daarvoor té veel gedaan voor mij." Van 2012 tot 2014 stond Vargas onder contract bij Anderlecht, nadat hij eerder bij Club Brugge het mooie weer maakte. Zijn periode in Brussel werd echter vooral geteisterd door blessures.

De overwinning van Oostende betekende meteen de eerste nederlaag voor Vincent Kompany sinds zijn terugkeer bij Anderlecht. "Hoe het was om tegen Kompany te spelen?", krijgt Vargas voorgeschoteld. "Hij is een legende, dat weet iedereen. Hij speelde voor één van de grootste teams ter wereld. Dan is het voor ons als tegenstander een extra motivatie wanneer je tegenover hem komt te staan."