'Deli heeft sprongkracht van een tijger, topaanwinst voor Club Brugge'

'Deli heeft sprongkracht van een tijger, topaanwinst voor Club Brugge'

28-07-2019 18:30
10

Club Brugge is er zaterdag in geslaagd om met 1-3 te winnen van Waasland-Beveren. Daarin was Simon Deli één van de grote uitblinkers.

De fans waren helemaal overtuigd van de Ivoriaan na de partij tegen Waasland-Beveren. Ook bij Het Nieuwsblad spaarde men de lof niet voor de vervanger van Stefano Denswil.

'Hij wordt over een paar maanden 28, maar lijkt nu al een van de topaanwinsten van Club Brugge. De Ivoriaanse verdediger Simon Deli is een boom van een vent die over de sprongkracht van een tijger beschikt', klinkt het.

'In de duels botsen de aanvallers tegen hem op als een Romeinse cohorte tegen Obelix in zijn beste dagen. Bij aanvallende corners torende hij hoog boven het pak uit. Denk aan Christian Luyindama, maar zo mogelijk nog atletischer. Zijn enige nadeel is dat hij af en toe slordig kan zijn in het uitvoetballen. Over enkele weken staat niet langer Matej Mitrovic, maar Brandon Mechele naast hem. Het angstzweet breekt menig aanvaller in de Jupiler Pro League nu al uit', aldus het dagblad.