UPDATE: 'Transfervrije Berahino ondertekent contract bij Zulte Waregem'

UPDATE: 'Transfervrije Berahino ondertekent contract bij Zulte Waregem'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 23:35ma 22-07-2019 om 23:35

Laatste update: donderdag 8 augustus 2019 om 14:35do 08-08-2019 om 14:35

Franky Dury wil graag Saido Berahino binnenhalen bij Zulte Waregem, maar de Engelse aanvaller heeft nog andere opties. Volgens L'Equipe gaat Berahino deze week op proef bij de Franse eersteklasser Olympique Nîmes.

Berahino streek vorige week plots neer aan de Gaverbeek. Hij maakte indruk op Franky Dury. De trainer van Essevee wil graag met de 25-jarige aanvaller werken, maar die heeft blijkbaar nog andere opties. 

L'Equipe meldt immers dat Berahino heeft ingestemd met een proefmatch bij Nîmes zaterdag tegen Toulouse. Nîmes eindigde vorig seizoen negende in de Ligue 1. Verder zou ook Birmingham City interesse tonen.

Berahino moet wel nog een akkoord bereiken met zijn huidige ploeg Stoke City over de ontbinding van zijn contract.

Update 24/07, 13.07: Het Franse L'Equipe kwam dinsdag met het nieuws dat Berahino gaat testen bij het Franse Olympique Nîmes. Zulte Waregem viel uit de lucht door het bericht. Volgens Het Laatste Nieuws verscheen Berahino woensdag 'gewoon' op het trainingsveld van Essevee.

Update 28/07, 12.30: Terwijl Zulte Waregem op het eigen veld met 0-2 onderuit ging tegen promovendus KV Mechelen, zat transfertarget Berahino in Frankrijk. Ondanks de concrete belangstelling van Essevee koos hij ervoor om toch een kijkje te nemen bij Nîmes Olympique. Berahino speelde namens de eersteklasser een helft mee in het met 2-1 gewonnen oefenduel met Toulouse.

Update 08/08, 12.22: De soap rond Saido Berahino is bijna voorbij. Stoke City heeft zijn lopende verbintenis verbroken. Volgens Het Laatste Nieuws kan de aanvaller eindelijk een meerjarig contract tekenen bij Zulte Waregem. Essevee wacht naar verluidt nog op een laatste document voor het zijn komst kan finaliseren.

Update 08/08, 12.35: Saido Berahino is officieel een speler van Zulte Waregem. Dat meldt Kristof Terreur van Het Laatste Nieuws. Alle laatste formaliteiten tussen club en speler zijn in orde gebracht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws