Leverkusen niet in zee met doelwit Odegaard: Nou, dan kun je beter niet komen

Leverkusen niet in zee met doelwit Odegaard: "Nou, dan kun je beter niet komen"

15-07-2019 15:50 Laatste update: 15:54
4

Bayer Leverkusen leek even de nieuwe club van Martin Odegaard te worden, maar twee weken geleden tekende de talentvolle Noor bij Real Sociedad. Trainer Peter Bosz is er niet rouwig om.

Leverkusen had de beste papieren toen bleek dat Ajax geen kans meer maakte op Odegaard. Toch viste de club van Bosz achter het net. "We wilden hem graag hebben, maar die jongen was er niet van overtuigd dat hij bij ons zou gaan spelen. Nou, dan kun je beter niet komen", verklaart de trainer in gesprek met Voetbal International.

Odegaard maakte het afgelopen seizoen veel indruk bij Vitesse. Als aanvallende middenvelder was hij goed voor negen doelpunten en twaalf assists in de Eredivisie. Mede daardoor zaten veel clubs achter hem aan, maar het standpunt van Real Madrid - niet verkopen, maar verhuren - bemoeilijkte de situatie. Bij Sociedad mag Odegaard bewijzen dat hij klaar is voor een Europese topcompetitie.

Leverkusen gaat dus niet in zee met Odegaard, maar verwelkomde deze zomer al drie andere versterkingen: Daley Sinkgraven (Ajax), Moussa Diaby (Paris Saint-Germain) en Kerem Demirbay. Komend seizoen speelt de Duitse club in de Champions League.