Onrust na rood Messi: CONMEBOL en Argentinië gooien met modder

Onrust na rood Messi: CONMEBOL en Argentinië gooien met modder

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 10:11zo 07-07-2019 om 10:11

Laatste update: zondag 7 juli 2019 om 10:33zo 07-07-2019 om 10:33

De Argentijnse voetbalbond AFA en de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL staan op voet van oorlog. Dat verzekeren diverse media in Zuid-Amerika, nadat Lionel Messi zaterdag een rode kaart kreeg in de troostfinale tegen Chili (2-1).

De ster van FC Barcelona haalde na afloop hard uit naar de 'corrupte bende' bij de CONMEBOL, die dat niet over zijn kant laat gaan. De bond neemt in een statement afstand van de uitspraken van Messi, zonder de naam van de aanvaller expliciet te noemen. 'Het is een gebrek aan respect', zo klinkt het.

'In het voetbal win je soms en soms verlies je. Het accepteren en respecteren van het resultaat is een fundamentele pijler van Fair Play', luidt de verklaring. 'Het is onacceptabel dat op basis van incidenten, die voorkomen tijdens een toernooi waar twaalf teams aan meedoen, ongefundeerde beschuldigingen worden gedaan, die niet op de waarheid berusten en de integriteit van de Copa América in twijfel trekken. De uitlatingen getuigen van een gebrek aan respect jegens de concurrentie, alle voetballers en alle medewerkers van de CONMEBOL.'

Messi was ziedend en weigerde na afloop zijn bronzen medaille in ontvangst te nemen. "Het voetbal is geruïneerd. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen nooit de kans gegeven om te genieten. Het is de waarheid en dat moet gezegd worden", liet hij onder meer weten. Ook is het volgens de ster duidelijk dat Brazilië 'voorbestemd is om het toernooi te winnen'. Ook na de nederlaag tegen het gastland in de halve finale uitte Messi al kritiek.

De AFA staat volledig achter Messi en kondigt aan de rode kaart te zullen aanvechten. Ook vinden de Argentijnen dat scheidsrechtersbaas Wilson Seneme van de CONMEBOL moet aftreden. Messi kreeg overigens rood na een opstootje met Guy Medel, die zelf ook van het veld werd gestuurd. De Chileen vindt de straf zowel voor hem als voor Messi te zwaar, liet hij weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws