UPDATE: 'Mechelen-fans vangen bot, BAS kan aan de slag met matchfixingzaak'

UPDATE: 'Mechelen-fans vangen bot, BAS kan aan de slag met matchfixingzaak'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 16:00ma 24-06-2019 om 16:00

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 13:45wo 26-06-2019 om 13:45

Niet in juni, maar in juli zal er duidelijk komen in de matchfixingzaak tegen KV Mechelen. Malinwa vecht bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de degradatie naar de Eerste Klasse B aan. Waar de zittingsdagen voor de pleidooien oorspronkelijk in juni waren gepland, voelde het BAS zich genoodzaakt om de agenda te wijzigen.

Aanvankelijk stond de zaak dinsdag in de voormiddag en - indien nodig - woensdag op het programma. Deze data zijn nu verplaatst naar donderdag 27 juni en maandag 1 juli. "Het is een uitgebreide zaak en dat vraagt toch wel wat voorbereidingstijd. Daarnaast is er ook nog de beschikbaarheid van iedereen en zo werd er met donderdag en maandag een oplossing gevonden", wordt Caroline Demuynck, administratief directeur bij het BAS, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Het uitstellen van de zittingen staat los van de meest recent wrakingsactie van de KV Mechelen-supporters. In navolging van Herman Huygens en Philippe Verbiest wil men ook derde voorzitter Marc Boes wraken. Boes zou na hebben gelaten om in zijn onafhankelijkheidsverklaring te vermelden dat er met Wim Mertens en Geert Joosten twee kantoorgenoten zetelen in de Geschillencommissie Hoger Beroep, het orgaan dat de aan te vechten straffen uitsprak. Het is afwachten of Boes plaats moet maken.

Naast KV Mechelen zijn ook KSC Lokeren en Tubeke betrokken partijen in de zaak. Mechelen hoopt promotie naar 1A af te dwingen, Lokeren hoopt degradatie naar 1B te vermijden, terwijl Tubeke via deze weg een langer verblijf in de Proximus League af wil dwingen.

26/06, 13.45: De supporters van KV Mechelen hebben pech. Het wrakingsverzoek tegen BAS-voorzitter Marc Boes is ongegrond verklaart. Concreet betekent dat, dat het BAS vanaf donderdag het beroep van Malinwa tegen haar veroordeling in de matchfixingzaak kan beoordelen. Dat weet Sportwereld. Naast Boes zullen nog twee personen de zaak beoordelen.

Poll

Ben jij deze soap beu?

(1077 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws