Propere Handen: Pro League gunt het BAS twee weken extra in zaak-KV Mechelen

Propere Handen: Pro League gunt het BAS twee weken extra in zaak-KV Mechelen

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 07:31wo 19-06-2019 om 07:31

Volgende week buigt het BAS zich over de matchfixingzaak van KV Mechelen. Eerst moest er een uitspraak zijn voor 1 juli, maar die termijn werd na overleg door de Pro League opgeschoven naar een latere datum.

De aanpassing werd aan de profclubs voorgesteld én het merendeel ging akkoord met een wijziging van het bondsreglement. Die regel luidt nu als volgt: 'De uitslagen van de wedstrijden en de eindrangschikking van het profvoetbal zijn definitief op 15 juli volgend op het einde van het seizoen.'

Extra geduld
Concreet wil dat zeggen dat het BAS tot 15 juli 2019 de tijd heeft om een uitspraak te doen in het matchfixingdossier. De afwachting van een definitieve uitspraak werkt opschortend, waardoor die twee weken extra (ongewild) van pas komen komen.

Volgens de Pro League is dit echter een algemene regel die gewijzigd moest worden, en niet specifiek voor het geval KV Mechelen. "Er is niks veranderd aan de matchfixingbepalingen, de bevoegde instanties en de voorziene sancties. Dit is ook geen specifieke regel voor de zaak over Mechelen, het is een algemene regel", aldus Pierre François van de Pro League.

Mogelijks duurt het voor de betrokken clubs Mechelen, Waasland-Beveren, Sporting Lokeren, Beerschot én AFC Tubize nog twee weken langer vooraleer ze weten in welke afdeling ze uitkomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind je dat correct?

(510 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws