Verschaeren: Het niveau op training is gelijkaardig met dat van Anderlecht

Verschaeren: "Het niveau op training is gelijkaardig met dat van Anderlecht"

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 13:06zo 16-06-2019 om 13:06

Om 18u30 is het eindelijk zover: dan trappen de nationale beloften hun EK af. In de wedstrijd tegen Polen, op papier de minste tegenstander uit de poule, moeten de jonge Duivels meteen de toon zetten. Yari Verschaeren hoopt uit te blinken.

Het eindtoernooi in Italië is een kans voor de spelmaker van RSC Anderlecht om zich op het Europese toneel te tonen. Verschaeren heeft alvast vertrouwen dat hij Johan Walem tevreden kan stellen. "Als ik dat bij Anderlecht kan, dan misschien hier ook", klinkt het in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Het niveau op training is ongeveer gelijkaardig met dat van Anderlecht", probeert Verschaeren beide teams te vergelijken. "Ik moest me daar niet echt aan aanpassen. Assists geven, de ploeg iets bijbrengen: dat ga ik proberen."

Na het duel met de Polen komt de Belgische U21 ook nog in actie tegen de leeftijdsgenoten uit Spanje en Italië. Die partijen beloven een zware dobber te worden, aangezien beide landen tot de Europese top behoren. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor de halve finales, aangevuld met de beste nummer twee van de drie poules.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Verschaeren een basisplaats krijgen bij de jonge Duivels?

(98 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws