OFFICIEEL: Hjulmand liep Anderlecht-baan mis, maar wordt nu bondscoach

OFFICIEEL: Hjulmand liep Anderlecht-baan mis, maar wordt nu bondscoach

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 12:53wo 12-06-2019 om 12:53

Voor Vincent Kompany was Kasper Hjulmand bij RSC Anderlecht in beeld om trainer te worden. Uiteindelijk greep de Deen mis voor de baan in Brussel. Nu wacht Hjulmand een andere mooie uitdaging. Hij wordt de bondscoach van Denemarken.

Åge Hareide functioneert momenteel nog als Deens bondscoach, maar woensdag hield de Deense bond een persconferentie. Het contract van Hareide bij de nationale ploeg dat tot 2020 loopt, wordt niet verlengd. Hjulmand neemt vanaf volgend jaar het stokje van Hareide over. 

Momenteel zit Hjulmand zonder baan. Na zijn openlijke flirt met Anderlecht vonden hij en FC Nordsjælland het beter om uit elkaar te gaan. Hjulmand ondertekende een contract bij Denemarken tot en met het EK 2024 in Duitsland.  Morten Wieghorst wordt zijn assitent.  Jon Dahl Tomasson vertrekt dus ook bij de Deense nationale ploeg. 

Denemarken won maandag tijdens de EK-kwalificaties nog met 5-1 van Georgië. In groep D staat het tweede achter Ierland. De Ieren tellen tien punten. Denemarken heeft er vijf minder, maar speelde ook duel minder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Anderlecht voor Hjulmand moeten gaan?

(122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws