Rode Duivels winnen simpel van Schotland, Lukaku en De Bruyne met de goals

Rode Duivels winnen simpel van Schotland, Lukaku en De Bruyne met de goals

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 22:34di 11-06-2019 om 22:34

In de EK-kwalificatiecampagne hebben de Rode Duivels er weer drie punten bij. In Brussel kenden de Belgen geen moeite met Schotland. Dankzij twee goals van Romelu Lukaku en één treffer van Kevin De Bruyne haalden de Belgen het met 3-0.

Schotten met elf achter de bal
Ondanks 1.000 kilometer vliegen waren de Schotten niet naar de match gekomen om te voetballen. Steve Clarke had zijn spelers duidelijk de opdracht gegeven om met zijn allen achter de bal te blijven. De Schotten volgden perfect hun ene opdracht van hun bondscoach op. De Rode Duivels mochten 45 minuten beuken tegen een Schotse muur.

Onder leiding van de broertjes Hazard en De Bruyne, die door de afwezigheid van Mertens, een rijtje hoger mocht spelen, kwamen er toch geregeld barstjes in de achterhoede van Schotland. Grote kansen leverde dat evenwel niet op.

Vlak voor de pauze kwam de verdiende 1-0 toch op het bord. Thorgan en Eden bleven hun tegenstanders onder druk zetten en uiteindelijk werd Lukaku in het centrum gevonden. De aanvaller van Manchester United won simpel het duel en kopte België op voorsprong.

Nummer 48 voor Lukaku
Na de rust probeerden de Schotten de schijn hoog te houden, maar dat lukte niet. De Schotse doelman bracht eerst nog redding op een poging van De Bruyne, maar in de herneming tikte Lukaku zijn 48e goals voor de Rode Duivels tegen de touwen. De Belgen hadden geluk dat de scheidsrechter het niet zo nauw nam met de buitenspelregel.

Met de 2-0 op het bord vonden de troepen van Martinez het wel goed geweest. De Belgen tikten nog een halfuur tot hun welverdiende vakantie. De verdiende zege kwam nooit meer in gevaar. Courtois moest nog twee keer ingrijpen en had ook zo een reden om zijn shirt te wassen. In de slotminuut zette De Bruyne vanuit de tweede lijn nog de eindstand op het bord.

Stand in de groep van België
Nog op dinsdag in de groep van de Belgen won Kazachstan met 4-0 van San Marino. Rusland haalde het dan weer met het kleinste verschil van Cyprus. Ionov maakte de enige goal van de match.

In groep I telt België na vier speeldagen nog altijd het maximum van de punten. Daarna volgt Rusland op negen punten. Kazachstan en Schotland hebben elk zes punten. Cyprus heeft drie punten. De teller van San Marino staat nog op nul. De eerste twee van de groep plaatsen zich zeker voor het EK.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws