Voor contact met de fans zal Mazzu nog wat moeten schaven aan zijn Nederlands

"Voor contact met de fans zal Mazzu nog wat moeten schaven aan zijn Nederlands"

03-06-2019 23:28
4

De aanstelling van Felice Mazzu bij KRC Genk lijkt een erg logische keuze. Het karakter van de Italobelg past bij de mijnstad en met Sporting Charleroi leverde hij de voorbije jaren knap werk. Enkel zijn niveau van het Nederlands zorgt hier en daar voor wat negativisme.

Critici zijn ervan overtuigd dat zijn beperkte kennis van de voertaal een belemmering kan zijn. "Voor het contact met de supporters zal Felice Mazzu wat aan zijn Nederlands moeten schaven", beseft ook Peter Vandenbempt bij Sporza. "Hij heeft lessen gevolgd, maar het Nederlands dat hij met mij heeft gepraat, zal hij moeilijk kunnen gebruiken."

In zijn functie als coach zal dat niet meteen een ramp zijn, aldus Vandenbempt. "In de kleedkamer hoeft dat niet noodzakelijk, voor de fans wel. Als het niet draait op het veld, zullen ze ermee komen aandraven. Wat zeker in het voordeel van Mazzu spreekt, is dat hij een van hen is. Ook hij is een zoon van een mijnwerker. Mazzu is echt een man van het volk, hij staat tussen de mensen", besluit Vandenbempt positief.