Ik speelde meer dan 150 matchen voor Anderlecht en dat was de allergrootste eer

"Ik speelde meer dan 150 matchen voor Anderlecht en dat was de allergrootste eer"

03-06-2019 22:36
1

Na een moeillijke start ontpopte Leander Dendoncker zich in de tweede seizoenshelft tot één van de sterkhouders bij Wolverhampton Wanderers. Op de website van de Engelsen blikt de middenvelder annex verdediger nog eens terug op zijn grote liefde.

En laat er geen twijfel over bestaan: die grote liefde, dat is nog steeds RSC Anderlecht. "Over het algemeen had ik er een erg fijne tijd", kijkt Dendoncker terug naar zijn Brusselse jaren. "In het begin sukkelde ik met wat blessures, maar uiteindelijk speelde ik meer dan 150 wedstrijden voor Anderlecht. Dat was de allergrootste eer voor mij, want het is de grootste club van België, met de grootste geschiedenis."

Bij Anderlecht leerde Dendoncker de kneepjes van het vak. "Ik speelde in de Champions League en de Europa League, waar we zelfs doorstootten tot de kwartfinale", verwijst de Rode Duivel naar het tweeluik met Manchester United. "Ik was twee maal kampioen met Anderlecht, dat was fantastisch, al waren er natuurlijk ook periodes dat het minder ging. Dat is normaal. Maar Anderlecht zal altijd in mijn hart zitten", besluit Dendoncker.