Van Den Abbeele staat voor een lastige klus bij NAC: Dat wordt hele uitdaging

Van Den Abbeele staat voor een lastige klus bij NAC: "Dat wordt hele uitdaging"

Gepubliceerd: zaterdag 1 juni 2019 om 16:32za 01-06-2019 om 16:32

Tom Van Den Abbeele staat voor een lastige klus bij NAC. De technisch directeur van de Bredanaars, die direct na zijn aanstelling er voor moet zorgen dat NAC een selectie krijgt om de Keuken Kampioen Divisie mee te winnen, schrok van de degradatie van de club.

Van Den Abbeele (rechts op de foto) werd tijdens het vorige seizoen al aangesteld, met ingang van het seizoen 2019/2020. "Van degradatie ging ik niet uit, oprecht niet", zegt de Belg tegen BN De Stem. "Met de tegenstanders die we hadden in de laatste acht wedstrijden, vond ik het echt een haalbare kaart om erin te blijven. Ondanks de achterstand van acht punten."

"Nu gaan we achter- in plaats van vooruit", bespreekt Van Den Abbeele de ambities van NAC. "Promotie wordt een hele uitdaging. Voor de lange termijn moet NAC een stabiele eredivisieclub worden met af en toe een uitschieter naar boven. Dan heb ik het over ambities voor Europees voetbal, via de competitie of de beker."

Dat gaat gebeuren met spelers van Manchester City, maakt de Belg duidelijk. "De selectie zal uit 25 spelers bestaan, alle posities dubbel bezet plus drie keepers. Inclusief vier talenten van Manchester City én vier spelers die doorstromen uit de eigen jeugd. Als we 8 juli op trainingskamp gaan, hoop ik dat de selectie voor tachtig tot negentig procent compleet is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De statistieken van Charleroi onder Belhocine zijn op z'n minst geweldig te noemen #Belhocine #Charleroi #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws