Van Den Abbeele staat voor een lastige klus bij NAC: Dat wordt hele uitdaging

Van Den Abbeele staat voor een lastige klus bij NAC: "Dat wordt hele uitdaging"

Gepubliceerd: zaterdag 1 juni 2019 om 16:32za 01-06-2019 om 16:32

Tom Van Den Abbeele staat voor een lastige klus bij NAC. De technisch directeur van de Bredanaars, die direct na zijn aanstelling er voor moet zorgen dat NAC een selectie krijgt om de Keuken Kampioen Divisie mee te winnen, schrok van de degradatie van de club.

Van Den Abbeele (rechts op de foto) werd tijdens het vorige seizoen al aangesteld, met ingang van het seizoen 2019/2020. "Van degradatie ging ik niet uit, oprecht niet", zegt de Belg tegen BN De Stem. "Met de tegenstanders die we hadden in de laatste acht wedstrijden, vond ik het echt een haalbare kaart om erin te blijven. Ondanks de achterstand van acht punten."

"Nu gaan we achter- in plaats van vooruit", bespreekt Van Den Abbeele de ambities van NAC. "Promotie wordt een hele uitdaging. Voor de lange termijn moet NAC een stabiele eredivisieclub worden met af en toe een uitschieter naar boven. Dan heb ik het over ambities voor Europees voetbal, via de competitie of de beker."

Dat gaat gebeuren met spelers van Manchester City, maakt de Belg duidelijk. "De selectie zal uit 25 spelers bestaan, alle posities dubbel bezet plus drie keepers. Inclusief vier talenten van Manchester City én vier spelers die doorstromen uit de eigen jeugd. Als we 8 juli op trainingskamp gaan, hoop ik dat de selectie voor tachtig tot negentig procent compleet is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws