Clement is terug bij Club Brugge: De spelers krijgen iemand anders voor zich

Clement is terug bij Club Brugge: "De spelers krijgen iemand anders voor zich"

31-05-2019 09:00
9

Na een afwezigheid van twee seizoenen keert Philippe Clement door de grote poort terug naar Club Brugge, maar deze keer als hoofdtrainer. Nu is hij volgens voorzitter Bart Verhaeghe pas echt klaar voor het grote werk.

Na het vertrek van Michel Preud'homme voelde Clement zich al klaar voor een kans, maar Club Brugge vond dat toen nog te vroeg. "Hij heeft nu alle echelons doorlopen. Die eindverantwoordelijkheid bij Waasland-Beveren en Genk had hij nodig om zich te ontwikkelen", citeerde Het Nieuwsblad Verhaeghe.

Twee jaar ervaring
Zo heeft Clement dankzij de landstitel met KRC Genk inmiddels zijn strepen verdiend. "Zonder die ervaring was het echt geen geschenk geweest om na Michel Preud'homme te komen. Ook de spelers krijgen nu iemand anders voor zich. Twee jaar geleden was hij een assistent, die net hoofdtrainer was geworden."

Verhaeghe is dan ook zeer fier dat Clement koos voor een terugkeer naar Club Brugge, waar hij ook al jarenlang als speler actief was. "Nu is hij een coach die bewees top te zijn en reeds kampioen werd. Ik hoop ook dat hij voor veel spelers die trainer willen worden een voorbeeld zal zijn met het parcours dat hij aflegde."