Voorzitter van FC Barcelona schept duidelijkheid over coach Valverde

Voorzitter van FC Barcelona schept duidelijkheid over coach Valverde

29-05-2019 07:45 Laatste update: 07:44

Ernesto Valverde is bezig aan zijn laatste uren als hoofdtrainer van FC Barcelona. Dat stelt journalist Jordi Basté van het Catalaanse radiostation RAC1. Volgens hem kondigt Barcelona dinsdag nog aan dat Valverde zal vertrekken.

Basté vertelde dat in zijn programma El Món a RAC1, weet El Mundo Deportivo. De Catalanen legden dit seizoen wel beslag op de landstitel, maar werden in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool. De finale van de Copa del Rey werd ook nog eens verloren van Valencia.

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een vertrek van Valverde en de geruchten worden steeds hardnekkiger. Na de verloren bekerfinale zou FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu een crisisberaad op de agenda hebben gezet. Een deel van de clubleiding zou niet meer vierkant achter trainer Valverde staan.

In Spaanse media wordt de afgelopen dagen dan ook al volop gespeculeerd over een opvolger. El Mundo Deportivo noemt Ronald Koeman en Roberto Martínez als belangrijkste kandidaten, met Massimiliano Alegri en Erik ten Hag als minder voor de hand liggende opties.

Update 23.58 uur: Volgens Barça-voorzitter Josep Bartomeu is er niets waar van de berichten over een ontslag van Ernesto Valverde. De trainer zit volgend seizoen 'gewoon' op de bank in Camp Nou, zo heeft Bartomeu volgens Cadena SER laten weten.