Leye maakt komaf met Zulte Waregem: Lieten me vallen als versleten schoen

Leye maakt komaf met Zulte Waregem: "Lieten me vallen als versleten schoen"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 11:46zo 26-05-2019 om 11:46

Het voetballen zit erop voor Mbaye Leye. De aanvaller besloot om op 36-jarige leeftijd te stoppen met voetballen. Verwacht wordt dat hij binnenkort trainer zal worden. Maar dan niet bij Zulte Waregem.

De aanvaller lanceerde zijn carrière definitief bij Essevee. Toch denkt hij niet aan een terugkeer na een vertrek onder slechte verstandhouding. "Wie me nu vraagt of ik ooit terugga naar Zulte Waregem moet ik teleurstellen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Zeg nooit nooit, maar op dit moment: neen... Er is te veel gebeurd. Toen ik in 2013 mijn kruisbanden scheurde, liet men me vallen als een versleten schoen. Het risico dat dat nogmaals kon gebeuren, wilde ik niet nemen", geeft Leye aan.

Onenigheid
Leye vertrok uiteindelijk bij Essevee na een discussie over een contractverlenging. "Mede daarom drong ik twee jaar terug aan op een langdurig contract - ik vond dat ik genoeg voor Zulte Waregem gedaan had om garanties te krijgen en ik wist dat ik mijn niveau zou behouden."

Dat contract kreeg hij niet. "Het bestuur zei dat het onzeker was of ik als 35-plusser nog een meerwaarde kon bieden. Ik heb hun ongelijk bewezen. Francky Dury stuurt me soms sms'jes als ik goed speel. We komen prima overeen", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Werd Leye met te weinig respect behandeld?

Ja
54%
Nee
46%
(231 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws