Er is maar één kandidaat om Kompany op te volgen bij Manchester City

"Er is maar één kandidaat om Kompany op te volgen bij Manchester City"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 07:41zo 26-05-2019 om 07:41

Manchester City moet na het vertrek van Vincent Kompany alle pijlen op Matthijs de Ligt richten. Dat is de mening van voormalig Duits international Dietmar Hamann, die zeer te spreken is over de negentienjarige aanvoerder van Ajax.

"Het is eigenlijk niet te geloven dat City 170 miljoen euro heeft uitgegeven aan Nicolás Otamendi, John Stones en Aymeric Laporte en niet een van hen heeft zich opgewerkt tot de speler die Kompany is. En hij kostte ooit maar tien miljoen", aldus de voormalige middenvelder, die zelf tussen 2006 en 2009 voor City uitkwam, tegen Racing Post.

"City heeft een enorm gat te vullen en naar mijn mening is er maar één kandidaat, Matthijs de Ligt", vervolgt Hamann. "Er zijn mensen die zeggen dat De Ligt te jong is, maar daar geloof ik niks van. Soms kom je nou eenmaal een freak tegen, en dat is wat hij is. De Ligt is een 19-jarige die is gebouwd als een 25-jarige en hij speelt ook nog als een 30-jarige."

"Hij heeft Ajax in de meest verhitte stadions bij de hand genomen en is een geboren leider. Hij is de man die de erfenis van Kompany aankan", besluit Hamann, die verder onder meer voor Bayern München en Liverpool uitkwam en in Engeland regelmatig als analist aanschuift.

Overigens werd De Ligt zaterdagavond juist nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar stadgenoot Manchester United.

Poll

Is De Ligt de ideale opvolger van Kompany bij Manchester City?

(261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws