KV Mechelen krijgt UEFA over de vloer, maar die heeft goed nieuws over stadion

KV Mechelen krijgt UEFA over de vloer, maar die heeft goed nieuws over stadion

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 20:15vr 24-05-2019 om 20:15

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 20:15vr 24-05-2019 om 20:15

Door Operatie Propere Handen is het nog steeds onduidelijk of KV Mechelen volgend seizoen mag uitkomen in de Europa League of niet. De ploeg heeft wel een ticket beet voor de Europa League, maar dat kan nog afgenomen worden. Toch bereidt men zich bij KV Mechelen al voor op het Europese parcours.

Zo kreeg KV Mechelen vrijdag een stadioncontrole van de UEFA. Het AFAS Stadion moest nog goedkeuring krijgen van de UEFA om wedstrijden te laten spelen. 'De controle was – ongeacht de bekerwinst – al enige tijd gepland. KV Mechelen wil immers haar vernieuwde AFAS Stadion conform de UEFA-richtlijnen laten goedkeuren', schrijft KVM op de officiële website.

"De eerste controle door de UEFA is vlot verlopen", zegt veiligheidsverantwoordelijke Eric Van Malderen. "We kregen complimenten voor het geleverde werk. Er volgt een nieuwe controle en nadien een beslissing bij de start van het seizoen."

Propere Handen
Komende zaterdag gaat de tuchtprocedure verder. Bondsprocureur Kris Wagner zal de vordering van de KBVB toelichten. Op maandag en dinsdag krijgen alle betrokken partijen nog het laatste woord. In de loop van volgende week wordt dan een uitspraak verwacht van de Geschillencommissie.

Nadien is er ook nog beroep mogelijk bij het BAS. Alles bij elkaar moet er een definitieve uitspraak zijn op ten laatste 30 juni, want op 1 juli wil de Pro League de voetbalkalender voor het nieuwe seizoen bekendmaken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws