De Jong charmeert Ajax-ploegmaat om voor Barça te kiezen: Ik zou het wel weten

De Jong charmeert Ajax-ploegmaat om voor Barça te kiezen: "Ik zou het wel weten"

15-05-2019 07:47 Laatste update: 07:54
4

Frenkie de Jong weet niet waar Matthijs de Ligt volgend seizoen voetbalt. Wat de middenvelder betreft is de centrale verdediger meer dan welkom bij FC Barcelona.

"Ik weet niet wat hij gaat doen. Oprecht niet", aldus De Jong voor de camera van de NOS. De 22-jarige Oranje-international maakt zelf de overstap naar FC Barcelona en De Ligt lijkt dezelfde stap te gaan maken. "Ik zou het zeker leuk vinden", zegt De Jong daarover. "Ik zou het heel gezellig vinden plus dat het top is voor Barcelona om zo'n goede speler binnen te halen waar je nog heel lang mee verder kan. Dus als ik Barcelona was, zou ik het wel weten."

De geluiden dat De Ligt de overstap maakt naar Catalonië worden steeds sterker. Zo schreef het Spaanse Marca dinsdag nog dat de transfer 'dichterbij dan ooit' is. Met de overstap zou 70 miljoen euro gemoeid zijn. 

Boezemvrienden
De Ligt kan over zijn eigen toekomst nog niet veel kwijt, maar sprak wel mooie woorden over De Jong. "Nee, jaloers ben ik niet. Trots vooral. Iedereen bewandelt zijn eigen pad. Hij gaat nu naar Barcelona, van mij is nog niet bekend wat ik ga doen."

De Jong en De Ligt kunnen woensdagavond beslag leggen op de 34ste landstitel van Ajax. De Amsterdammers gaan op bezoek bij De Graafschap.