UPDATE: Anderlecht sluit weer samenwerking af met nieuwe club

UPDATE: Anderlecht sluit weer samenwerking af met nieuwe club

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 12:44do 06-06-2019 om 12:44

RSC Anderlecht gaat een nieuwe samenwerking aan met tweede amateurklasser Turnhout. Het kernwoord van de samenwerking is uitwisseling.

Dat laat Turnhout op zijn officiële kanalen weten. ‘RSCA zal KFCT actief ondersteunen in onder meer de opleiding van haar jeugdstaff d.m.v. clinics, workshops, presentaties en stages. Zo stijgt de kwaliteit van ons opleidingsaanbod. Ook zal RSCA haar netwerk voor KFCT ploegen openstellen om deel te nemen aan de organisatie van jeugdwedstrijden en – tornooien’, klinkt het.

‘RSCA zal in overleg met KFCT een coördinator “DNA RSCA Youth” aanstellen om de samenwerking op te starten, uit te bouwen, te onderbouwen, te onderhouden, te faciliteren en evalueren. Op haar beurt doet KFCT met RSCA aan talentdetectie met de bedoeling dat jonge talenten na opvallende sportieve prestaties zich mogelijk op talent- of testdagen van RSCA kunnen laten zien.’

Het kernwoord van de samenwerking is aldus uitwisseling. ‘De intentie van beide clubs ligt finaal in samen delen, groeien en ontwikkelen. We werken dus gewoon verder, op onze eigen manier, maar gesterkt door en met de professionele inbreng van een nationale partnerclub die dezelfde doelstelling als ons heeft: geloof in de jeugd.’

UPDATE 14/05, 09.28: Het Nieuwsblad meldt dat RSC Anderlecht na Tongeren ook gaat samenwerken met Berchem Sport en Heur Tongeren. Naast de drie tweede amateurklassers zouden nog een club uit Oost-Vlaanderen en een club uit Vlaams-Brabant volgen. Men hoopt zo jong talent te detecteren en een kans te geven bij paars-wit.

Update 06/06, 12.44: RSC Anderlecht heeft weer een samenwerking afgesloten met een nieuwe club. Dit keer tekende Oudenaarde een overeenkomst met paars-wit. Anderlecht werkt al samen met verschillende clubs om sneller talenten op te pikken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede samenwerking?

(357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws