Vanaken triomfeert opnieuw: Maar Malinovsky en Pozuelo hadden hem ook verdiend

Vanaken triomfeert opnieuw: "Maar Malinovsky en Pozuelo hadden hem ook verdiend"

06-05-2019 22:59 Laatste update: 23:10
24

Hans Vanaken mag zich voor het tweede jaar op rij 'Profvoetballer van het Jaar' noemen. De middenvelder van Club Brugge troefde (ex-)Genkenaars Ruslan Malinovsky en Alejandro Pozuelo af.

Daar had Vanaken zelf wel bewondering voor. Zijn collega's uit Limburg maken immers een grote indruk op de spelmaker. "Ik ben blij met deze prijs, maar Ruslan had hem ook verdiend. Pozuelo had ook kans, maar hij vertrok naar Toronto en dat speelde in zijn nadeel", geeft Vanaken zijn eerlijke visie bij Jupiler Pro League.

Daarmee refereert de Bruggeling naar de controversiële transfer van Pozuelo voor aanvang van de Play-Offs. Die kostte de Spanjaard misschien wel de individuele trofee, maar als ploeg leed Genk minder onder zijn vertrek. Momenteel staat de club nog steeds op kop van de Jupiler Pro League.

Ook op het Twitter-profiel van Club Brugge reageerde Vanaken al kort. "Beste supporters, ik ben natuurlijk super trots om deze prijs te mogen ontvangen. Vanaf nu ligt de focus op zondag. Wij gaan er alles aan doen om die wedstrijd te winnen en de titelstrijd nog te laten losbarsten", kijkt hij al vooruit naar de nakende clash met Genk.