Cercle Brugge volgend seizoen in Play-Off 1? Dat is overlegd met Monaco

Cercle Brugge volgend seizoen in Play-Off 1? "Dat is overlegd met Monaco"

03-05-2019 11:45
6

Cercle Brugge heeft coach Laurent Guyot aan de deur gezet na tegenvallende resultaten. Na een anoniem seizoen eindigde Cercle diep in de rechterkolom. Voorzitter Frans Schotte had beter verwacht.

Schotte is niet bang om zijn ambities uit te spreken. "Hoe hoog de ambitie ligt? Wij ambiëren de linkerkolom. We werden dit seizoen dertiende, volgend jaar kan dat zesde, zevende, achtste of negende zijn. Die linkerkolom is overlegd met AS Monaco, dat die ambitie mee onderschrijft", staat te lezen op Sporza.

Eén van de problemen dit seizoen was de veel te ruime kern. "Zeer veel spelers konden niet spelen. Sommigen hebben zelfs geen minuut gespeeld. Dat bevordert natuurlijk niet de sfeer onder de spelers en dat maakt het voor een trainer ook niet makkelijker. Voor volgend jaar is de keuze al gemaakt: minder spelers in de kern, maar liefst spelers die wat meer mogelijkheden hebben dan diegenen die we vandaag hebben."

De opvolger van Guyot heeft een duidelijke opdracht. "Het moet iemand zijn die resultaten kan behalen en die jongere spelers beter kan maken. Maar er zullen geen tien tot vijftien jonge spelers in de kern opgenomen worden, want anders zitten we weer met het euvel dat we dit seizoen hadden."