Standard en Ochoa zitten niet op één lijn: Hij zou vrij moeten zijn op 30 juni

Standard en Ochoa zitten niet op één lijn: "Hij zou vrij moeten zijn op 30 juni"

02-05-2019 18:00
2

Guillermo Ochoa beschikt over een aflopende contract bij Standard. De club had een optie om de samenwerking automatisch met één jaar te verlengen. Het kamp van de Mexicaanse sluitpost claimt nu echter dat hij per 30 juni transfervrij is. Beide partijen stevenen af op een botsing.

Het Spaanstalige ESPN Deportes schrijft op basis van bronnen dat Ochoa en Standard momenteel van mening verschillen over de contractsituatie. Standard had tot 31 maart jl. om de knoop door te hakken, maar Ochoa hoorde naar verluidt niks. Enkele dagen later ontving de Belgische Voetbalbond plots documenten, waarin het op de hoogte werd gebracht van de intenties van Standard. Het kamp-Ochoa claimt dat dit deadline is overschreden en er dus geen deal is.

Ochoa's zaakwaarnemer Jorge Berlanga eist opheldering. "We moeten snel met de managers van de club om de tafel zitten, maar wij oordeelden dat het verzoek van Standard te laat is en Ochoa dus op 30 juni transfervrij moet zijn." Berlanga hoopt er op een goede manier uit te komen met de Rouches. "De relaties met hem zijn erg goed, maar we zullen zien wat het beste is voor de speler, die enkele sensationele sezioen in België heeft gehad."