De mogelijke scenario's na bekerwinst KVM: Anderlecht en Gent hopen nog op Europa

De mogelijke scenario's na bekerwinst KVM: Anderlecht en Gent hopen nog op Europa

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 17:15wo 01-05-2019 om 17:15

Laatste update: woensdag 1 mei 2019 om 17:35wo 01-05-2019 om 17:35

KV Mechelen heeft de Croky Cup gewonnen van KAA Gent (1-2). Wat betekent dit nu voor de Europese plaatsen? Het blijft afwachten op de uitspraak van ‘Operatie Propere Handen’. Volgende scenario’s zijn mogelijk.

Scenario 1: KV Mechelen wordt vrijgesproken in Operatie Propere Handen
Door de bekerwinst plaatst Malinwa zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. De nummer vier uit Play-Off 1 speelt tegen de winnaar uit Play-Off 2 voor het laatste Europese ticket.

Scenario 2: KV Mechelen wordt veroordeeld in Operatie Propere Handen
KV Mechelen wordt uitgesloten voor Europees voetbal. Het ticket voor de rechtstreekse plaatsing van de groepsfase van de Europa League gaat naar de nummer drie de stand uit Play-Off 1.

De nummer vijf van Play-Off 1 zal het vervolgens opnemen tegen de winnaar van Play-Off 2. RSC Anderlecht en KAA Gent maken zo nog kans op Europees voetbal. Momenteel telt paars-wit 27 punten en de Buffalo’s 26 punten.

Verkeerde ploeg in Europese Play-Off-finale?
De timing kan echter helemaal foutlopen. Zo is de laatste zitting van het dossier pas op 28 mei, de uitspraak zal vermoedelijk nog later zijn. Zo riskeert men de verkeerde ploeg naar de Play-Off-finale voor Europees voetbal te sturen indien KVM veroordeeld wordt. De Pro League lijkt alvast niet van plan om die match van 26 mei uit te stellen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk jij dat KV Mechelen Europa in zal gaan?

(1773 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws