'Spurs met rug tegen de muur: Eriksen bereikt akkoord met Real Madrid'

'Spurs met rug tegen de muur: Eriksen bereikt akkoord met Real Madrid'

01-05-2019 10:02
4

Christian Eriksen staat woensdag groot op de voorpagina van AS. De Spaanse sportkrant meldt dat de Deen een mondeling akkoord heeft bereikt met Real Madrid. 

Eriksen (27) kwam dinsdagavond met Tottenham Hotspur in actie in de halve finale van de Champions League. In eigen huis werd met 1-0 verloren van Ajax. Daar gaat het the day after niet over in AS. De Madrileense krant pakt uit het met het nieuws dat de spelmaker zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar de Primera Division. 

De toptransfer van Spurs naar Real 'is voor de helft al geregeld', schrijft ASwant Eriksen en zijn zaakwaarnemer zijn zelf al rond met De Koninklijke. Achter de schermen wordt nu onderhandeld over een transfersom. 

Real heeft een goede onderhandelingspositie, want het contract van Eriksen in Noord-Londen loopt over ruim een jaar af. Met Tottenham lijkt hij het niet eens te worden over een nieuwe verbintenis. Spurs dreigt hem in de zomer van 2020 dus transfervrij kwijt te raken. 

Eriksen speelt sinds medio 2013 in Londen. Tottenham nam hem destijds over van Ajax. Engels en Spaanse media schatten de transferwaarde van de Deen in op zo'n 60 à 70 miljoen euro.