OFFICIEEL: Hugo Broos stapt op als sportief directeur bij KV Oostende

OFFICIEEL: Hugo Broos stapt op als sportief directeur bij KV Oostende

29-04-2019 19:37 Laatste update: 20:02
16

Hugo Broos is niet langer de sportief directeur van KV Oostende. Beide partijen hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking stop te zetten. Broos was na het opstappen van Gert Verheyen ook interim-coach aan de Kust.

Het gaat van kwaad naar erger bij Oostende, dat een teleurstellend seizoen doormaakt. Na het vertrek van Verheyen en ex-voorzitter Peter Callant heeft nu ook Broos besloten om de club te verlaten. Hij was pas een jaar geleden aangesteld als sportief directeur. De erfenis na het vertrek van Marc Coucke bleek echter te zwaar om te dragen. Oostende moet met beperkte middelen versterkingen halen en dat verliep niet van een leien dakje.

"KV Oostende maakt onder leiding van voorzitter Frank Dierckens werk van de herstructurering van zijn sportieve cel", staat te lezen op de website van de club. "Hugo Broos ziet daarin voor zichzelf niet langer een rol weggelegd en wil daarom ook niet langer vasthouden aan zijn functie als technisch/sportief directeur. We stellen vast dat beide partijen een andere visie hebben op het sportieve beleid en dan moeten we gewoon als volwassen mensen eerlijk zijn met elkaar."

Terugkeer Devroe?
Als interim-coach laat Broos voor de rest van het seizoen de taak ook over aan Franky Van der Elst en zijn assistenten. Voor de opvolging van Broos is de naam van Luc Devroe al gevallen. De voormalige rechterhand van Coucke bij Oostende en RSC Anderlecht was zaterdag aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Charleroi.