OFFICIEEL: Kapitein van de nationale U17 tekent profcontract bij Anderlecht

OFFICIEEL: Kapitein van de nationale U17 tekent profcontract bij Anderlecht

29-04-2019 18:50
12

De 16-jarige Marco Kana heeft maandag in het bijzijn van zijn familie en Michael Verschueren, sportief leider van Anderlecht, zijn eerste profcontract bij de Brusselaars getekend. Kana is een echt jeugdproduct, want de defensieve middenvelder speelt al vanaf de U7 in de jeugdopleiding.

Youth Director Jean Kindermans is in een eerste reactie vol lof over Kana. "We zijn heel blij en fier dat Marco gekozen heeft voor het RSCA-verhaal. Hij is de kapitein en leider van de U18 en speelde onlangs nog een sterke Future Cup in Amsterdam. Marco zal tevens de nationale ploeg U17 als kapitein vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap dat deze week van start gaat in Ierland", vertelt Kindermans op de website van RSCA.

Ook Verschueren is blij dat Kana voor een toekomst in Brussel kiest. "Met Marco Kana binden we alweer een jonge talentvolle speler aan de club. Het bewijst dat wij volop de kaart trekken van de eigen jeugd. Dat Marco vandaag een profcontract tekent, toont aan dat hij gelooft in zijn toekomst bij RSCA", klinkt het.