KV Mechelen-bestuurslid was woedend: Gij hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul

KV Mechelen-bestuurslid was woedend: "Gij hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul"

26-04-2019 08:01
9

Dirk Huyck gaf als voorzitter van Waasland-Beveren toe dat hij benaderd werd door KV Mechelen om de onderlinge wedstrijd op het einde van de reguliere competitie vorig seizoen te beïnvloeden. Dat plannetje werkte echter niet.

Tegenover de voetbalbond gaf Huyck toe dat Veljkovic en Mechelen probeerden om hem geld aan te bieden, maar dat hij dat weigerde. Wel wilde Waasland-Beveren een handje helpen, maar "het mocht zeker niet opvallen", aldus Het Nieuwsblad.

Toen Mechelen te horen kreeg dat Eupen met 4-0 had gewonnen van Moeskroen, was hoofdaandeelhouder Olivier Somers (KV Mechelen) woest na afloop. "Gij hebt geen ballen aan uw lijf, krapuul. De Walen kunnen het wel regelen en gij… Moeskroen had het lef wel. Proficiat, bedankt", vertelde hij tegen Huyck.

In de verklaringen bij de KBVB gaf Huyck trouwens toe dat hij niet gerust was na de wedstrijd. "Ik had schrik", bekent hij in zijn verhoor voor de voetbalbond. "Ik was blij toen ik opnieuw aan mijn auto was", aldus de voorzitter van Waasland-Beveren.