Is de bond te laat? 'KV Mechelen kan en zal zich verweren met artikel B1711'

Is de bond te laat? 'KV Mechelen kan en zal zich verweren met artikel B1711'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 16:50di 23-04-2019 om 16:50

KV Mechelen en Waasland-Beveren hebben dinsdag slecht nieuws ontvangen van de Belgische Voetbalbond. Na afronding van het disciplinair onderzoek worden beide clubs vervolgd vanwege matchfixing, waardoor er degradatie boven hun hoofden hangt. KV Mechelen zou volgens VTM Nieuws klaar zijn voor een juridische strijd.

Zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren blijven met klem hun onschuld benadrukken. Zij maken zich op voor een enorme en lange juridische strijd. Het zou immers tot uiterlijk 30 juni (inclusief beroep) kunnen duren voordat er een definitieve uitspraak in de zaak wordt gedaan. Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal zal allereerst op 30 april een kalender voor de behandeling van het dossier opstellen.

De beschuldigde clubs kunnen zich in de tussentijd volledig blijven focussen op het verweer. Zo zal KV Mechelen zich volgens VTM-journalist Jarno Bertho gaan verdedigen met artikel B1711 uit het bondsreglement. Daarin staat dat de deadline voor het vorderen van degradatie op 15 juni 2018 was. De KBVB zou volgens deze regel dus niet meer voor de maximum straf kunnen gaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws