'Club Brugge, Standard en Anderlecht horen prijskaart van zeven miljoen euro'

'Club Brugge, Standard en Anderlecht horen prijskaart van zeven miljoen euro'

16-04-2019 07:26
1

KV Kortrijk haalde vorige zomer Felipe Avenatti naar ons land. De Uruguayanse aanvaller bleek een schot in de roos voor Kortrijk. Dat betekent ook goed nieuws voor Bologna. De club, die Avenatti verhuurt aan KVK, hoort de kassa al rinkelen.

Afgelopen zomer kon KV Kortrijk Avenatti op huurbasis naar ons land halen. De aanvaller, die in de Serie A nog geen naam kon maken, bewees dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt. De afgelopen maanden was Avenatti in de Jupiler Pro League goed voor twaalf goals en twee assists.

De sterke prestaties van Avenatti zijn de Belgische topclubs niet ontgaan. Volgens Sportwereld tonen alle topclubs – op uitzondering van Genk – (lichte) interesse in de aanvaller. Moesten Club Brugge, Standard en/of RSC Anderlecht willen strikken dan moeten ze de hoofdprijs betalen. Bologna wil zeven miljoen euro hebben om Avenatti te laten gaan.

Standard en Anderlecht probeerden in de winter naar verluidt al om Avenatti te halen. Ze hadden toen elk 250.000 euro over om de aanvaller te huren. Een deal met Bologna kwam er niet uit. Avenatti maakt daarom het seizoen uit bij KV Kortrijk.